Opzoek naar uw Balans?

Foto van een klankschaal

Padwerk

In de jaren 50 van de 20e eeuw heeft Eva Pierrakos gedurende tientallen jaren de ?Gids? gechanneld. De Gids heeft zich kenbaar gemaakt als een hoog ontwikkeld, geestelijke entiteit. Er is een schat aan informatie en spirituele lessen ontvangen.

Deze kennis wordt in de opleiding tot Pad helper uitgewerkt en direct toegepast.

Zoals in yoga staat ook hier de mens centraal als viervoudige wezen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Al deze aspecten van het menszijn worden diepgaand onderzocht en waar nodig in waarheid gebracht.

De middelen daarvoor zijn: gesprek, het lichaamswerk, gebed, meditatie en alle middelen die helpen om jezelf diepgaand te onderzoeken en te transformeren. Voor meer info kijk naar www.padwerk.nl

In 2005 heb ik de opleiding tot Padhelpster afgerond. Zeven jaar lang heb ik aan mezelf gewerkt (en nog steeds), om meer mens in het ware zin van het woord te worden. Nu werk ik als Padhelpster bij individuele begeleiding, en samen met mijn man Kor Koetje verzorg ik de Padlezingen groepen.

Met jezelf in de knoop zitten, lusteloos en weinig zin in het leven, geen richting weten, problemen van allerlei aard, zijn terug te brengen tot de ene vraag: Wie ben ik in essentie? Alle problemen van het leven hebben hiermee te maken. Padwerk reikt de juiste concepten waarnaar je je kunt richten in het proces van transformatie en groei.
Dit alles sluit bijzonder goed aan bij de yoga filosofie en praktijk.

EMDR

Nog iets over een bijzondere hulp methode die ik toepas binnen de individuele sessies n.m.l. de ?Eye movement desensitization and reprocessing? afgekort tot EMDR.

Dit is een krachtige methode om de onverwerkte emoties alsnog te verwerken en verkeerde idee?n over jezelf (ik ben waardeloos,zwak,slecht enz,) te herzien. Deze onverwerkte emoties en misvattingen over jezelf kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld traumatische ervaringen, maar ook door minder ingrijpende ervaringen die niet goed verwerkt zijn zoals : verkeersongeluk, verlies van een dierbare, echtscheiding of relatie problemen, waardoor men niet goed in zijn/haar vel zit en zich boos, somber, bang, schuldig of moe voelt.

Door de onverwerkte emotie in de beleving te brengen en vervolgens de rechter en de linker hersenhelft afwisselend te stimuleren, door oog bewegingen of geluidssignalen, wordt de emotie alsnog verwerkt en kan vervolgens een versterkend zelfbeeld worden ge?nstalleerd.

Deze methode is zeer effectief bij trauma verwerking, fobieen en alle overige problematiek.
Lees meer hierover op www.emdr.nl